Meer stabiliteit met grindmatten

Grindmatten zijn er populair. Omdat grind erg goed oogt en de grindplaten er voor zorgen dat het grind stabiel ligt is het geen probleem om over uw oprit te rijden of te lopen. Voor het woord grindmatten worden ook wel vaak andere termen genoemd als bijvoorbeeld grindroosters of honingraat matten. Deze matten zorgen er voor dat u niet wegzakt in het grind en dat het water wegloopt na een stevige regenbui.

Op plekken waar veel zware belasting plaatsvindt zoals bijvoorbeeld op opritten is het verstandig om gebruik te maken van grindmatten. Naast dat de matten zorgen voor meer grip worden ook bandensporen in het grind voorkomen. Hierdoor blijft uw oprit er strak uitzien. Zelfs na het regelmaten belasten met een auto of andere voertuigen.

Grindmatten worden niet alleen voor zware belastingen gebruikt zoals auto’s. Ze zijn ook ideaal als looppad in uw tuin. Zonder grindplaten zult u merken dat u vrij diep in het grind zakt. Door de grindplaten wordt het lopen over het grind veel comfortabeler. Dit is dus ideaal naar een pad richting uw deur, poort of schuur.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u graag advies over grindmatten? Neem contact met ons op en onze deskundige adviseurs zullen zo snel mogelijk bij u terug komen om u te helpen.

Grind wordt gestort op de grintmatten

Voordelen van grindmatten

Enkele voordelen bij het gebruik van grindmatten/grindplaten/grindrooster/honingraatmatten.

U zakt niet langer weg in het grind (lichte en zware belasting)

Grindplaten zijn goed voor zowel lichte belasting als zware belasting. Bij een lichte belasting kunt u bijvoorbeeld denken aan het lopen, fietsen of rijden met een rolstoel. Bij een zware belasting kunt u denken aan bijvoorbeeld auto’s.

Bandensporen, diepe plassen en kuilen behoren tot het verleden

De grindplaten zijn water doorlatend wat een groot voordeel is voor de rioolbelasting bij een hevige regenbui. Naast de riolering zullen de matten ook voorkomen dat er kuilen en plassen op uw terrein worden gecreëerd.

Het brengt extra stabiliteit met zich mee

Door de grindplaten zakt u niet langer weg in het grind en biedt dit extra stabiliteit bij zowel het lopen, fietsen als het rijden met een ander voertuig.

Grindplaten zijn kostenbesparend

Als u een keuze wilt maken tussen het laten asfalteren, bestraten of het aanleggen van grindplaten dan bent u bij het aanleggen van grindplaten in veel gevallen een stuk voordeliger uit.

Eindresultaat plaatsen grindmatten

Heeft u een vraag of advies nodig?